Himmel og hav

339 kr

Boken tar for seg jordens historiske klima, og forklarer både naturlige og menneskelige endringer.

Forfattere: Siri Kalvig og Ellen Viste

Forlag: Schibsted forlag

2 på lager

Varenummer: 9788251624619 Kategori:
   

Beskrivelse

Om klimaendringer i Norge og verden

Boken tar for seg jordens historiske klima, og forklarer både naturlige og menneskelige endringer.

De siste årene har klimaendringenes alvor for fullt gått opp for de fleste av oss. Havet stiger, stormene raser, og temperaturene øker. Hva skyldes dette? Hvilke konsekvenser får det? Og hvilke omstillinger må vi i Norge gjennom de neste hundre årene?

Forfatterne gir et innblikk i den omfattede globale forskningen og hva som ligger bak resultatene til FNs klimapanel. Vi får en gjennomgang av de norske resultatene av global oppvarming, samt forventede konsekvenser innen 2100, men vender samtidig blikket utover og sammenligner det som kommer til å skje i Norge med enda mer alvorlige konsekvenser ute i verden.

Siri M. Kalvig er meteorolog av utdannelse og grunnlegger av værselskapet Storm Weather Center. Hun jobber for tiden full tid med klimaformidling gjennom en omfattende foredragsturne, og som programleder for en kommende miljøserie på TV2 til høsten/vinteren.

Ellen Viste er doktorgradsstudent i meteorologi ved Geofysisk Institutt i Bergen, og har lang erfaring i å popularisere komplisert vitenskapelig materiale.